Αυξάνεται όσο περνάει η ώρα η προσέλευση κόσμου που μετέχει στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη είχαν προσέλθει πάνω από 104.000 ψηφοφόροι προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο ρυθμός είναι μεν ικανοποιητικός αλλά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 270.000 που μετείχαν στη την προηγούμενη Κυριακή.

Πάντως σήμερα η διαδικασία είναι πολύ πιο σύντομη, αφού οι ψηφοφόροι αδενός δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου ή να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ συμμετοχής, ενώ οι σταυροί επιλογής είναι πλέον μόνο δύο.

Θυμίζουμε ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, εκτός εάν υπάρξει κόσμος που θα περιμένει στην ουρά εκείνη την ώρα έξω από τα εκλογικά τμήματα, οπότε ενδεχομένως θα υπάρξει μια μικρή χρονική παράταση. Τα δε πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις 20:00 με 20:30

Ανδρουλάκης: Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες

Ο νικητής του πρώτου γύρου Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στις 11:30 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αμέσως μετά δήλωσε πως: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: Ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 11 το πρωί στο δημαρχείο της Νίκαιας, τονίζοντας προς τους δημοσιογράφους ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».