Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτές τις ώρες να βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο του Σότσι για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν που ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι συνεργάτες του στην Αθήνα προετοιμάζουν ήδη το επόμενο σημαντικό ταξίδι, που δεν είναι άλλο από αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να έχει επίσημη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Washington Post» ότι θα βρεθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για επίσημη επίσκεψη, το πρώτο εξάμηνο του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από συνεργάτες του πρωθυπουργού, αυτό που επιδιώκεται είναι να βρίσκεται ο πρόεδρος της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες τις ημέρες εκεί κοντά στο πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους. Ιδανικό όπως μας λένε θα ήταν, να δώσει το παρών στις ΗΠΑ ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να βρεθεί μαζί με τον απόδημο ελληνισμό που ζει στην εν λόγω χώρα και να μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο, πέραν των παρελάσεων, γίνεται μεταξύ άλλων και ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο για την ημέρα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Οι διπλωματικές υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μπάιντεν, και να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο θα έχει και εκείνος κενό στο πρόγραμμα του εκείνες τις ημέρες.