Υπό πίεση είναι η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να τηρήσει σκληρή στάση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times η Γερμανίδα καγκελάριος τελεί υπό την πίεση του κυβερνητικού συνασπισμού να συνεχίσει την σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας πριν από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Οι δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών καθώς και των Σοσιαλδημοκρατών δείχνουν το περιορισμένο πεδίο της Μέρκελ για ελιγμούς.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η καγκελάριος έχει ξεκαθαρίσει ότι οι σημερινές συνομιλίες δεν αποτελούν διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα διάσωσης που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας.

Η συνάντηση γίνεται μετά την επταμερή στις Βρυξέλλες όπου εκφράστηκαν πολλές διαφωνίες παρά τις δηλώσεις περί συμφωνίας.

Μαλιστα η κ. Μέρκελ επιμένει ότι τίποτα δεν αλλάζει από τα δεδομένα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η θέση της καγκελαρίου υποστηρίζεται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU Βόλκερ Κλάουντερ ο οποίος ξεκαθάρισε «δεν συζητάμε για νέο πρόγραμμα». Στο ίδιο μήκος και ο Τόμας Οπερμαν του SPD o οποίος μιλώντας στο Spiegel είπε ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων: «αυτό περιμένουμε… θέλω να ξέρω εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή όχι».