Πραγματικότητα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής μία από τις επιθυμίες της Φώφης Γεννηματά και πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο σύζυγος της τέως προέδρου του Κινήματος, Ανδρέας Τσούνης, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά, εγκαινίασαν τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Μαζί τους βρέθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής του 1ου Παθολογικού Τομέα – δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, και η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝΑΛ Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.

Εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ.

Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλυφθεί η δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών.

Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων, διαβεβαιώνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

Μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης δήλωσε πως «το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό», καθώς και ότι «έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών».

«Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινό του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”», εξήγησε, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενούς του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή».

Πρόκειται για «μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής