Ένα ευτράπελο σημάδεψε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις» από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι «Παρών».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε δηλώσει σχετικά: «Τοποθετούμαστε επί της αρχής με ΠΑΡΩΝ και δίνουμε βάρος στα άρθρα και στις διατάξεις με βάση τις οποίες άλλωστε αποφασίζουν τα δικαστήρια και τα συλλογικά όργανα της δικαιοσύνης και όχι με της επί της αρχής τοποθετήσεις».

Τι μεσολάβησε; Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει… λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής.

Το θέμα έληξε μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη.

Υπενθυμίζεται πως υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.