Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για τις αναφορές του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, περί εσκεμμένης παράλειψης της περιουσίας στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων, δήλωση που πυροδοτεί νέες πολιτικές κόντρες.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που φέρνει στο φως η «Καθημερινή», η Εθνική Αναλογιστική Αρχή «αδειάζει» τον κ. Ρωμανιά, επισημαίνοντας ότι η μεθοδολογία είναι κοινή για όλες τις χώρες της Ε.Ε. καθώς την καθορίζει η ομάδα εργασίας για τη γήρανση του πληθυσμού, του ECOFIN (Ageing Working Group).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρωμανιάς σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είδαν τα αποθεματικά τους να εξανεμίζονται κατά 75%, καθώς αρχικά κουρεύτηκαν στο PSI κατά 40% έως 55% και στη συνέχεια τα αποθεματικά που έμειναν ξανακουρεύτηκαν, και απέδωσε ευθύνες στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή για το ότι δεν ήρθαν οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία στην Βουλή όπως έπρεπε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχολίασε την επιστολή και ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: «Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Θα αναζητηθούν άραγε ευθύνες για τον εμπαιγμό και τα ψέματα που είπαν στους συνταξιούχους; Θα ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση με τα προβλήματα του κόσμου αντί να ασχολείται με την προπαγάνδα του κόμματος;»