«Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος όταν αναγκάζεται να αποφασίζει την αναβολή αγώνων ποδοσφαίρου, γιατί η λήψη τέτοιων μέτρων προϋποθέτει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτός ελέγχου όξυνση της βίας και της οπαδικής αγριότητας. Η απόφαση της αναβολής ελήφθη για να αποτραπεί περαιτέρω σοβαρή διατάραξη της δημόσιας τάξης και τελικά αποβλέπει στην προστασία των πολιτών», δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ορισμένες ΠΑΕ βάλλουν κατά της κυβέρνησης επειδή ανέβαλε την αγωνιστική. Είναι προφανές ότι αδυνατούν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τις σοβαρές επιπτώσεις των όσων λέγουν και πράττουν», αναφέρει.

Όπως σημειώνει ακόμη, «είναι αμετάκλητη η απόφασή μας να ψηφιστεί από τη Βουλή ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά με διοικητικά μέτρα όταν έχουμε παρανομίες στους αθλητικούς χώρους».

«Το ηλεκτρονικό-ονομαστικό εισιτήριο και ο έλεγχος αγωνιστικών χώρων δεν είναι καθόλου αστείο», αναφέρει και προσθέτει: «Γιατί όμως δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή με υπαιτιότητα πολλών ΠΑΕ; Μήπως γιατί με αυτό τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και εμπεδώνεται η ασυδοσία;».

Σε ερώτηση για τις λέσχες, ο κ. Κοντονής σημειώνει: Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία τους και τη λειτουργία τους με ευθύνη των ΠΑΕ. Επιδίωξη του νόμου είναι να εγκαλούνται απευθείας οι ΠΑΕ για τα επεισόδια των οπαδών τους. Οι ΠΑΕ πρέπει να γίνουν άμεσα υπεύθυνες των πράξεων που συντελούνται από τα μέλη των λεσχών τους. Σε αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι ΠΑΕ θα έχουν έννομο συμφέρον και κίνητρο να μην γίνονται επεισόδια από οπαδούς τους για να μην τιμωρούνται.