Το κλίμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές σχολίασε σήμερα ο ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα».

«Είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, ενστάσεις, προβληματισμοί, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας και καθώς ο μήνας που μεσολάβησε ήταν πυκνός και πετύχαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό που εμπεριέχει και υποχωρήσεις. Ακριβώς επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας απαιτείται κατά τη γνώμη μου η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, συνοχή, αντοχή, αλληλεγγύη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή θα διασφαλιστεί. Κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα, τη νέα ελληνική κυβέρνηση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που αυτή την ώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά μας υπάρχει μια μεγάλη ανοχή και στήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον Real FM.

Στο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο κύρωσης της συμφωνίας απάντησε: «Απ’ ότι ξέρω είναι ένα θέμα το οποίο αξιολογείται νομικά από την κυβέρνηση και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να κάνω υποδείξεις. Σε τέτοια θέματα συνηθίζω, και το γνωρίζετε και εσείς, όταν μου ζητείται η γνώμη μου να τη λέω στον πρωθυπουργό».

Και πρόσθεσε: «Να προσθέσω σε όσα είπα ότι σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητη και χρήσιμη η γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στο κοινοβούλιο και επίσης ότι κατά τη γνώμη μου θα ήταν αδιανόητο –και δεν νομίζω να το έχει σκεφτεί ποτέ η ελληνική κυβέρνηση- να περάσει κάτι τέτοιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτά που καταγγέλλαμε δεν μπορούμε να τα κάνουμε εμείς».