Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης νέων πρόσθετων μέτρων στήριξης των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, άφησε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων που επεξεργάζεται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2022, το στέλεχος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως η κρίση που σοβεί στη χώρα μας είναι εξωγενής και ξεκαθάρισε πως πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη στήριξη των περισσότερο πληττόμενων πολιτών, ενδέχεται να ληφθούν εντός του επόμενου έτους και νέα μέτρα από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, εκτίμησε πως η αύξηση του δεν θα είναι μόνιμη και πως σταδιακά οι τιμές στην αγορά θα αρχίσουν να πέφτουν. «Δε νομίζω ότι θα δημιουργηθεί μια μόνιμη αύξηση τιμών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.