Στα Σκόπια μεταβαίνει αύριο Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στα Σκόπια, κατόπιν προσκλήσεως του αναπληρωτή πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nicola Dimitrov.

Ειδικότερα, το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Dimitrov, καθώς επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Bujar Osmani.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Zoran Zaev. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.