Σε μια δήλωσε με πολλαπλούς αποδέκτες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τις αντιδράσεις στελεχών του κόμματος για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε μονομερείς δράσεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μίλησε για προσπάθειες κάποιων «να “γρατζουνίσουν” το Σαμαρά», διακινδυνεύοντας «να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ».

Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η ανακοίνωση του ΕΛΚ ζητούσε «το αυτονόητο», δηλαδή να «τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το ΕΛΚ χαιρέτισε την πρόοδο που έγινε με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των τελευταίων 2,5 χρόνων, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα. Ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Ζήτησε δηλαδή το αυτονόητο. Να τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ.

Προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού.

Κάποιοι για να “γρατζουνίσουν” το Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια».