Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας που παρέχει στις γυναίκες – θύματα βίας δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, υποδέχθηκε τη Δευτέρα (11/10) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Η Μαρία Συρεγγέλα ξενάγησε την Πρόεδρο στο Κέντρο, ενώ παράλληλα οι δύο τους συνομίλησαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

«Η παρουσία της κ. Δημητρίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο επιβεβαιώνει τη διαρκή και συστηματική συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στην ενδυνάμωση των γυναικών και την εφαρμογή πολιτικών ισότητας των γυναικών» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της.

Η Μαρία Συρεγγέλα

Η κα Συρεγγέλα επίσης υπογράμμισε ότι «το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν στις γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και σε τρίτα πρόσωπα και λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου από την πλευρά της ανέφερε «είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας και να δούμε τρόπους περαιτέρω συνεργασίας γιατί μετά την COVID εποχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και περισσότερες προκλήσεις. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και για όλους».

Σημειώνεται πως η Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο συμβουλευτικό κέντρο της Αθήνας, προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες-θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.