Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών, εκτίμησε η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κατά την ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων, στη Βουλή.

Απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Εσείς νομίζετε ότι αν απευθυνθείτε στη Γαλλία και τις ΗΠΑ θα πάρετε κάτι περισσότερο από τη ΝΔ. Συνήθως τέτοιες κυβερνήσεις, όταν πηγαίνουν στις πλάτες είτε του ενός είτε του άλλου ιμπεριαλιστή, μετατρέπονται σε κυβερνήσεις-πιόνια ανεξαρτήτως αν ήταν αυτή η επιλογή τους».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει κωλοτούμπες», αφού «το πρόγραμμά του είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό σε συνθήκες κρίσης και προσπάθειας διεξόδου υπέρ του κεφαλαίου, το οποίο διανθίστηκε με συνθήματα εμπορίας ελπίδων και λαϊκής παραπλάνησης». «Τώρα» πρόσθεσε «το απογύμνωσαν από συνθήματα αλλά με συνέπεια παλεύουν το πρόγραμμά τους και όσον αφορά ποιος θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη». Τόνισε επίσης πως «δεν αλλάζει σε τίποτα τις πολιτικές».

Ακόμη, η κ. Παπαρήγα επισήμανε πως η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμία κυβερνητική επιλογή, τονίζοντας πως «δεν μπορεί ο λαός να κατακτά την αξιοπρέπειά του γεμίζοντας τις πλατείες με τυφλή διαμαρτυρία είτε γεμίζοντας τις πλατείες ως χειροκροτητής της κυβέρνησης» και σημειώνοντας πως «δεν είναι και αυθόρμητες αυτές οι κινητοποιήσεις αυτές». Σχολίασε μάλιστα πως πρόκειται για «παλιά ήθη με νέες μορφές».

Αφού χαρακτήρισε «πολύ φτωχές» τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και διερωτήθηκε γιατί να μην συνδράμει την κυβέρνηση ο Ομπάμα «μπας και του είπατε ότι δεν θέλετε τη Σούδα, το Άκτιο και τον Άραξο που καθιστούν την Ελλάδα προγεφύρωμα ακόμη και κατά των Παλαιστινίων» εξέφρασε την αγανάκτησή της με μια τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου.

Κατέληξε: «Τον άκουσα να λέει ότι η ομιλία Τσίπρα είναι το γράμμα του Ζαχαριάδη του ΄40 και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι η Μυλωνού βάζει τον άνδρα της στην ίδια μοίρα με τους πραγματευτάδες».