Στην ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται αύριο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της ομολόγου του, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο αρχηγός του κράτους της γειτονικής χώρας αναμένεται να μείνει ένα διήμερο (Τρίτη και Τετάρτη) προσβλέποντας στην υποστήριξη της Ελλάδος όσον αφορά την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βουλγαρία είχε εμποδίσει την επίσημη έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων λόγω μιας σειράς ανοικτών διαφορών σε ζητήματα γλώσσας και Ιστορίας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι

Τέλη Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε μεταβεί στα Σκόπια και είχε συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, με τους δύο άνδρες να αξιολογούν θετικά τη δυναμική και τη συνεχή ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με σκοπό την ενίσχυση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο γειτόνων, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.