Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, αναμένεται να συζητηθεί και ακολούθως να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, η κύρωση της στρατηγικής σημασίας συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που συναποφάσισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το σχετικό νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Συμφωνία της Ελληνικής και Γαλλικής κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση στρατηγικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προγραμματισμένη συζήτηση που θα γινόταν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα από τον κ. Μητσοτάκη για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Και αυτό γιατί τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα απουσιάζουν στη Λιουμπλιάνα για τις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Πρακτικά δηλαδή, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στις 7 Οκτωβρίου, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί η συμφωνία.