Στην Κρήτη έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ χθες το πρωί στο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός, που βρισκόταν στη Γαλλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πριν από λίγη ώρα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην περιοχή Χουδέτσι του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα αλλά και τοπικούς φορείς ο πρωθυπουργός είδε τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα αλλά και το οδικό δίκτυο.

Αργότερα, μετέβη στο Αρκαλοχώρι όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο παλιό τμήμα της κωμόπολης όπου βρίσκονται και τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία έχουν καταγράφει σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους που του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που βιώνουν, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει εντολή – από εχθές – να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ζήτησε επίσης να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

Στο Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός

Στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στον αύλειο χώρο δημοτικού σχολείου στο Αρκαλοχώρι, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε λίγο νωρίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης που αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τους πληγέντες από το σεισμό, μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επισκέφθηκε το Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και το κέντρο του Αρκαλοχωρίου, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν σημειωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο ενημερώνεται για την κατάσταση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος.

Πηγή φωτογραφιών: flashnews.gr