Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης προσέρχονται αυτή την ώρα τα νέα της μέλη, δίνοντας παράλληλα με τις δηλώσεις τους το στίγμα για της προτεραιότητες του νέου σχήματος.

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως έχει σημασία το γεγονός ότι έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στην Ευρώπη και στον κόσμο πάνω στη βάση των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ακόμη, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι το ζήτημα της πραγματικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στα κρίσιμα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, η ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον ίδιο θα είναι καθημερινή, ενώ συχνή θα είναι και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Για «μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

«Περιμένουμε να ακούσουμε τις οδηγίες και με βάση αυτές θα πορευτεί το υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, σημείωσε πως στον αθλητισμό «τα προβλήματα είναι σοβαρά και μεγάλα. Θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με αποφασιστικότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε λόγο για πολλές προτεραιότητες, όπως «η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και πώς να οργανώσουμε αγρότες και καταναλωτές για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο διατροφικό πρόβλημα κυρίως από πλευράς κόστους».

«Η εξωτερική πολιτική γίνεται αισιόδοξη», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το χάρτη τη Ελλάδας στη σελίδα των εκλογών του newsbeast.gr