Για κρυφή ατζέντα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και υποψήφιος της ΝΔ στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, λέει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δεν είναι δύο συμβατές έννοιες και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμβατικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τα σενάρια για Grexit σε περίπτωση εμπλοκής των διαπραγματεύσεων από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι’«δεν είναι καθόλου σαφές ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Διότι μέχρι στιγμής το μόνο κόμμα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επίσημη πρόταση συμπόρευσης σε μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία προφανώς και δεν θα μπει στη Βουλή. Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα κατά πόσον θα μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση την επόμενη ημέρα αλλά και να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει κυβέρνηση, εάν επιχειρήσει να κάνει αυτά τα οποία λέει είναι απολύτως βέβαιο ότι θα θέσει τη χώρα σε μια τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε. Διότι ΣΥΡΙΖΑ και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν είναι συμβατές».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τη νωπή λαϊκή εντολή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «η δυνατότητα διαπραγμάτευσης της χώρας δεν έχει τόσο να κάνει με τη λαϊκή εντολή η οποία θα πάρει η νέα ελληνική κυβέρνηση. Έχει να κάνει με την αντίληψη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει επειδή ο κ. Τσίπρας και κάποιες αριστερές συνιστώσες απλά επιθυμούν να αλλάξει. Και επίσης κάτι ακόμα. Όλη αυτή η συζήτηση η οποία γίνεται για το χρέος, επί της ουσίας δεν τοποθετεί την ουσία της συζήτησης για την οικονομία στο πραγματικό της αντικείμενο. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι τόσο το χρέος κ. Αρμένη, είναι ο παρανομαστής του κλάσματος, είναι το ΑΕΠ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μεγαλώσει η πίτα, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει η οικονομία αυτή επιτέλους να προσελκύσει πραγματικές επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις ανάπτυξης. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητάει και δεν συζητάει γιατί έχει αλλεργία στις επενδύσεις, έχει αλλεργία στην επιχειρηματικότητα, έχει αλλεργία στους κανόνες της υγιούς και ελεύθερης οικονομίας που τελικά σε όλες τις πλούσιες χώρες του κόσμου δημιουργούν θέσεις απασχόλησης».