Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αιτηθεί τεχνική επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου τόνισε η υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθηνών και μέχρι πρότινος τομεάρχης Εξωτερικών της Κουμουνδούρου, Νάντια Βαλαβάνη. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι «θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος».

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό σύστημα και τη βιωσιμότητά του η κ. Βαλαβάνη τόνισε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν την αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας που σήμερα έχει ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα την αξιοποιήσουμε πραγματικά και ένα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί εκεί (στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού) για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάω για ακίνητη περιουσία. Εκεί, θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών», είπε η κ. Βαλαβάνη.