Δεν υπάρχουν μονάχα ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αλλά και ανεμβολίαστοι διοικητές νοσοκομείων κάτι που γνωρίζει η κυβέρνηση που σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, όπου ο διοικητής του υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή είναι ανεμβολίαστος.

Όπως μαθαίνουμε, επί της ουσίας τις διαδικασίες προκειμένου να τον «παραιτήσει», κίνησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς το ΝΙΜΙΤΣ υπάγεται στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ως Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είχε καταγγείλει ότι «στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», ονοματίζοντας ακολούθως τα νοσοκομεία στα οποία εξακολουθούν να απασχολούνται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, όπως είναι τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (ο Άγιος Ανδρέας και του Ρίο), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου και το ΝΙΜΤΣ.