Ο Πρόεδρος φαίνεται να ανησυχεί ότι θα μπορούσε να δώσει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στον προφυλακισμένο Νίκου Μιχαλολιάκο. Αίσθηση προκάλεσε μία σιβυλλική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής τελετής της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της τελευταίας για τον ίδιο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, αποχαιρέτισε τους υπαλλήλους του Προεδρικού Μεγάρου, λέγοντάς τους: “Θα σας θυμάμαι πάντα, άλλωστε είναι αδύνατο να ξεχάσεις δέκα χρόνια συνεργασίας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Ελπίζω και εύχομαι να μην χαθούμε. Θα είσθε πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου”.

Λίγο αργότερα, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε πώς βλέπει τα πράγματα:

«Δύσκολα… για μένα…», απάντησε.

Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν εξηγήσεις, τους είπε:

«Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικά κι άλλα».

Ερωτηθείς κατόπιν ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του, ανέφερε: «Καθίστε να περάσουν οι εκλογές και θα σας πω».

Από τις φετινές εκλογές είναι πιθανό να προκύψει ως τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, που σημαίνει πως ο Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να βρεθεί στη δύσκολη θέση να δώσει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.