Την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν τον υπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Κατέστησε σαφές, πάντως, ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.