«Χωρίς νέα δημόσια διοίκηση δεν θα δούμε ούτε ευρώ επένδυσης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ζητώντας να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους.«Η χώρα βρίσκεται σε τεράστια δοκιμασία, πρέπει να κάνουμε σε μήνες όσα δεν έγιναν επί χρόνια, και στη δημόσια διοίκηση που είναι ο μεγάλος ασθενής της χώρας μεταρρύθμιση δεν είδαμε απολύτως καμία» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το σχέδιο (σ.σ. Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης) που καταρτίσαμε για την Αθήνα απαιτούσε 18 υπογραφές από ισάριθμους υπουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, κάνοντας λόγο για απέραντη γραφειοκρατία και κηδεμόνευση των δήμων.

Ο δήμαρχος Αθηνών εμφανίστηκε έντονα δυσαρεστημένος για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα με την αφισορύπανση λόγω της προεκλογικής περιόδου, διαμηνύοντας ότι «θα ξηλώνουμε αφίσες κομμάτων από παντού». «Κάποια κόμματα ζουν στον 18ο αιώνα… Είμαστε στην εποχή του ίντερνετ, είμαστε στο 21ο αιώνα κανείς δεν κοιτάει αφίσες, η πόλη υποφέρει… Μόνο μερικοί μικροεπιχειρηματίες επωφελούνται από τις αφίσες», τόνισε.