«Η ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ»

Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2015
21:11
01/01/2015
«Η ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ»
40
loading

«Η ΝΔ τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τα έκανε όλα τέλεια. Υπήρξαν αρρυθμίες, καθυστερήσεις και περιπτώσεις αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας. Αυτό που, όμως, έκανε η ΝΔ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς είναι ότι τήρησε τις υποσχέσεις της, κράτησε τη χώρα στο ευρώ, διαφύλαξε τη συνέχεια και την ομαλότητα στο κράτος, πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έβαλε τη χώρα σε μια τροχιά σταθερής εξόδου από την κρίση» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει. Αυτό είναι που προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό».

Στην επισήμανση-ερώτηση ότι «υπήρξατε ο υπουργός που προχώρησε μία σειρά από αναγκαίες ποιοτικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε για τους περισσότερους συναδέλφους σας, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν και μέρος των συμφωνιών της χώρας με την τρόικα. Μήπως η ΝΔ πληρώνει τώρα αυτή της την απροθυμία;», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Είναι καλό να θυμόμαστε πάντα ότι: Πρώτο, το 2010 η ελληνική οικονομία χρεοκόπησε. Δεύτερο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ μας δάνεισαν 210 δισ. ευρώ ώστε να μείνουμε στο ευρώ και να αποφύγουμε το κοινωνικό χάος. Τρίτο, τα δανεικά ήρθαν με όρους που καταγράφηκαν σε δύο μνημόνια, τα οποία η χώρα όφειλε και οφείλει να τηρήσει στο ακέραιο. Τέταρτο, το δεύτερο μνημόνιο δεν έκλεισε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε ότι θα φέρει πολιτική αστάθεια με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το έκανε. Πέμπτο, μετά τις εκλογές, παραμένει η εκκρεμότητα της τελευταίας αξιολόγησης της οικονομίας σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο. Έκτο, η επιτυχής αξιολόγηση και μόνο θα φέρει τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς νέο μνημόνιο και με τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με καθαρά εθνικό πρόσημο. Αυτό θα το κάνει, είτε μια κυβέρνηση ΝΔ, είτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιλογή που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η ΝΔ τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τα έκανε όλα τέλεια. Υπήρξαν αρρυθμίες, καθυστερήσεις και περιπτώσεις αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας. Αυτό που, όμως, έκανε η ΝΔ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς είναι ότι τήρησε τις υποσχέσεις της, κράτησε τη χώρα στο ευρώ, διαφύλαξε τη συνέχεια και την ομαλότητα στο κράτος, πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έβαλε τη χώρα σε μια τροχιά σταθερής εξόδου από την κρίση. Όλα μπορούν να γκρεμιστούν σε μία στιγμή. Είναι εύκολο να φέρεις την καταστροφή και το χάος. Το δύσκολο είναι να συνεχίσεις σε μια μεταρρυθμιστική πορεία που θα κάνει καλύτερο το αύριο των παιδιών μας και να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου. Το 2015 οφείλουμε στους δανειστές μας 22 δισ. ευρώ. Όποιος προσπερνά αυτό το δεδομένο, αναλαμβάνει και την ευθύνη των συνεπειών».

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιο είναι το μήνυμα της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκλέξει τον υποψήφιό της ως Πρόεδρο της χώρας;», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε:

«Το Σύνταγμα έδινε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την πολιτική αστάθεια στη χώρα με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες άδραξαν την ευκαιρία βάζοντας πάνω από την πατρίδα το στενό κομματικό όφελος. Στη Δημοκρατία όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το λόγο τώρα έχουν οι πολίτες. Έχουν στα χέρια τους τα δεδομένα. Έχουν στα χέρια τους την ευθύνη που αναλογεί σε κάθε ελεύθερο πολίτη σε μια Δημοκρατία. Πιστεύω ότι η σοφία του Ελληνικού λαού θα μας οδηγήσει στις λύσεις που απαιτεί η μεγάλη και συχνά σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε «πόσο ρεαλιστικός είναι ο φόβος ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει ακόμα και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη;».

Ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει. Αυτό είναι που προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό. Ξέρετε πολύ καλά ότι η χρηματοδότηση μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο γίνεται με δυο τρόπους. Ή από τις αγορές, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στις αγορές ή από τους πιστωτές της με ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο. Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει το δρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό αρκετές από τις συνιστώσες του».

Όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε ότι «ο διεθνής Τύπος σχεδόν προεξοφλεί μια, οριακή ίσως, αλλά πάντως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει η ΝΔ για να την αποτρέψει;» απάντησε ως εξής:

«Κακώς το προεξοφλούν. Και το λέω αυτό γιατί η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έχει ταλαιπωρηθεί οριζόντια, που χωρίς αμφιβολία έχει σηκώσει το βάρος της προσπάθειας, δεν θέλει να πάμε πίσω στα παλιά. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Της Αριστεράς γενικότερα. Υπάρχει πολίτης που επιθυμεί επιστροφή στο μεγάλο και σπάταλο κράτος; Που επιθυμεί τη διατήρηση εστιών αδικίας, αναξιοκρατίας, διαφθοράς και ανομίας; Αντίθετα. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να αλλάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας μια και καλή. Να προχωρήσουμε με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών. Να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης, που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Να τρέξουμε πιο γρήγορα απ' ό,τι μέχρι σήμερα. Να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και κοινωνικής αμοιβαιότητας. Με τόλμη και συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές. Αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας την επόμενη ημέρα των εκλογών, καθώς πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε. Η ΝΔ ως η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, που πάνω απ' όλα έχει την Ελλάδα, θα πει την αλήθεια στους πολίτες. Θα προτάξει το ρεαλισμό απέναντι στο λαϊκισμό. Θα κινηθεί με προγραμματισμό. Με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Μακάρι, για το καλό όλων μας, να κάνουν και τα άλλα κόμματα το ίδιο».

Τέλος, στη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι ούτε και σ' αυτές τις εκλογές η Ομογένεια δεν δικαιούται να ψηφίσει και «πώς μπορεί να προχωρήσει αυτό το δικαίωμα που οι απόδημοι τόσων άλλων χωρών απολαμβάνουν;», τόνισε:

«Αρχικά, θέλω να επισημάνω ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα, ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, με καθαρούς στόχους, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Ομογένειας. Μια στρατηγική που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες αυτού του κομματιού του Ελληνισμού που η τύχη το έφερε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη μητέρα Ελλάδα. Το γεγονός ότι δεν το έχουμε πετύχει ακόμη με θλίβει πραγματικά. Και με θλίβει ακόμη περισσότερο, καθώς το έχουν πετύχει Ομογένειες άλλων χωρών πολύ μικρότερες ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές τους, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα τους. Έρχομαι τώρα στην ουσία της ερώτησής σας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια ουσιαστική εθνική στρατηγική για την Ομογένεια και να μην παρέχουμε στους ανθρώπους της, που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, το ρόλο που τους αξίζει. Και ξέρετε πολύ καλά ότι έχω δώσει αγώνα γι' αυτό το θέμα. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους και να μην έρχονται στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω πως είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Όλα αυτά, όμως, όπως και η εθνική στρατηγική, δεν μπορούν να επιτευχθούν, αν δεν υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar Papalangi

  ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΗΤΑ

 2. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ

  Σταμάτα να μας φοβερίζετε ότι θα βγούμε από το ευρώ,ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται και εσείς μας έχετε κάνει μούσκεμα τώρα και 40 χρόνια. Ναι χίλιες φορές δραχμές και αξιοπρέπεια παρά ευρώ και δυστυχία.

 3. avatar tboni

  ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ...... ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ...... ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ......ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ [...] ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. .. ΤΟΣΟ ΒΟΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ??????????/

 4. avatar Mygdonas

  ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΤΕΣ.

  1. avatar Βασίλειος ο Β’

   Σωστά αλλά αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα του Έθνους και του Ευρώ ταυτίζονται.Αντίθετα με τη δραχμή είναι οι Τουρκολάγνοι Συριζαίοι και οι κονσερβοκούτηδες Κουμουνιστές.

 5. avatar KITRINOS

  Αντε να το δεχθουμε για την συζητηση.
  Και Κυριακο μου (και μελλοντικε αρχηγε της ΝΔ) ποιος την εβαλε (εχωσε βαθυτερα) στο μνημονιο και την κριση ?? ο ΣΥΡΙΖΑ ?? εισαι η' δεν εισαι υπουργος κυβερνησης οσφυοκαμπτων-yes men ???

 6. avatar Σατανάς

  Μην ανησυχείς για το χρέος Κυριάκο, έχει μεριμνήσει ο Αλέξης. Μία επιδρομή στις καταθέσεις αρχικά, μια επιστροφή στη δραχμή ύστερα και η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων θα δώσει στο κράτος χρήματα για αποπληρωμές των χρεών ΕΜΜΕΣΑ, και για νέους διορισμούς μερίδας των εξαθλιωμένων άμεσα. Και αυτό φυσικά θα παρουσιαστεί ως τεράστια διαπραγμάτευση και κέρδος. Γιατί ως γνωστό, οι απλοί πολίτες μόνο τις άμεσες πληρωμές αντιλαμβάνονται. Όταν θα τους έχει γδύσει το κράτος με έμμεσο σοσιαλιστικό τρόπο θα είναι όλα καλά.

  1. avatar KITRINOS

   Εχεις δικιο. Μεινε οπως εισαι. Μια χαρα εισαι, ετσι ?? Βολεμενε

   1. avatar Σατανάς

    Αν ήμουνα βολεμένος θα παρακαλούσα να βγει ο Τσίπρας.. όπως η νέα φίλη του η Γιάννα. Είναι θλιβερό που δεν υπάρχει αντίληψη για το πόσο ευεργετικός είναι ο Σύριζα για τον πλούτο...

    1. avatar politis panagiotis

     Για να επικροτείς εκείνους που καθιέρωσαν το ρουσφέτι, αν δεν είσαι βολεμένος, είσαι φοβισμένος, κι' αν δεν είσαι φοβισμένος, είσαι βαρεμένος.

 7. avatar nikman1972

  Κάποτε θα ήθελα να μάθω τα έργα και τις μεγάλες αποφάσεις που πάρθηκαν για το καλό τον Ελλήνων από τα κόμματα εξουσίας στην περίοδο κρίσης,που ήταν δικές τους, όχι εντολές τον ξένων!
  Νομίζω ότι μόνο άστοχους φόρους και λαϊκισμό θα βρούμε....

 8. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  κ.Μητσοτάκη ο Ελληνικός λαός καλείται να δώσει εντολή. Και η εντολή (στο σημείο που βρισκόμαστε) δεν μπορεί παρά να είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και ασφαλώς αυτή την εντολή δεν μπορεί να την δώσει σε εκείνους που ΕΔΩΣΑΝ ΓΗΝ και ΥΔΩΡ . Και βέβαια ΔΩΣΑΤΕ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ οι μέν (ΝΔ) γιατί είστε τα σκυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου και οι δεν (ΠΑΣΟΚ) διότι ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΑΣ βρίσκονται στα χέρια των μεγάλων αφεντικών (πχ λιστα Λαγκάρντ) και η επιλογή σας ήταν ΦΥΛΑΚΗ Ή ΤΑ ΙΤΑΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! Ο Ελληνικός λαός τώρα όμως ξέρει !

 9. avatar Sotiris

  Μας ρώτησαν για να μας βάλουν στο ευρώ ?
  Μας ρώτησαν εάν θέλουμε το ευρώ ?
  Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα !

 10. avatar Kostas Taxi

  Μεγάλε, είσαι ικανός να μιλάς για 3 ώρες ώστε να αποδείξεις την αξία της σιωπής.

  1. avatar μαριος

   Κωστας ταξι τελειο ,εγραψες +1000

 11. avatar μαριος

  Κυριε Μητσοτακη μου,Το ξερουμε ότι δεν θα ψηφισεις ...Τσιπρα.
  Αν και πες πες για τον Τσιπρα,όλα μπορει να ...συμβουν.
  ΥΓ:Παντως ,μαλλον θα σε ευχαριστει για τη διαφημιση που του κανεις ακομη και στον «Εθνικο Κηρυκα »της Νεας Υορκης.

 12. avatar Γιαννης

  Η ΝΔ κρατησε την χωρα στο ευρω αλλα τους πολιτες χωρις ευρω.Καλο θη ηταν να κρατησει και τους πολιτες στο ευρω.

 13. avatar alex

  Αναγνωρίζουμε το τεράστιο καλό που έκανε η ΝΔ στην Ελλάδα και στους Ελληνες ,γι αυτό στις εκλογές που έρχονται θα ψηφισουμε Χρυσή Αυγή μήπως και απαλλαγουμε απο τους ΝΔημοκρατες αλλά κα Πασοκους σωτήρες μας δια παντός.

  1. avatar KITRINOS

   Οταν βγειτε στην εξουσια για να τα κανετε ολα αυτα, γυρνα πλευρο

   1. avatar alex

    Ουτε που θα το καταλάβεις για ποτε θα γίνει αυτό .Ελάτε εσείς του Συριζα στην εξουσία πρωτα για να γνωρίσει ο κόσμος το νεο κλεπτο ΠΑΣΟΚ και θα δεις τη συνέχεια.

 14. avatar enas

  Καλα δεν εχεις καθολου τσιπα? Με ενα δανειο 130δις , με ενα αλλο 110δις , με κουρεμενο χρεος και εσωσες την Ελλαδα? Σε ποια ζωη? Κηδεια με ξενα κολλυβα?

 15. avatar μαριος

  Μπλαμπλαμπλαουμπλας.

 16. avatar ΟΙΩΝΟΣ

  40 χρόνια νδ πασοκ δεν θέλατε φάτε τα τώρα
  φάτε ειρωνία από τους κλέφτες
  χορτάστε σαπίλα
  εγώ τη σύνταξη σας δεν την πληρώνω ρε ραγιάδες να βγείτε να βρείτε αυτούς που σας τα κλέψανε
  40 χρόνια σας βόλεψαν,η πολιτική τελικά είχε κόστος όμως ανεύθυνα ανθρωπάκια της μπανανίας που φτιάξατε
  τώρα πληρώστε το αλλά μην περιμένετε οι άνεργοι νέοι που αποτελούν μειοψηφία στην χώρα να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος που του φορτώσατε από τα λαθοι σας,σκύφτε πιο χαμηλά να σας [...] για να πάρετε η συνταξούλα σας η οποία ταΐζει το σπιτάκι σας όσο σας λένε πόσο πολύτιμα είναι τα ευρώ που τυπώνουνε οι σύμμαχοι μας...οι εκπρoσωποι σας στα κανάλια λένε στα παιδάκια σας πως όλα ήταν δανεικά πόσο τεμπέληδες και άχρηστοι ήσασταν,να τους χαίρεστε να σας χαίρονται και καλή καρδιά

 17. avatar totas

  πολύ φλυαρία,ουσία μηδέν!

  1. avatar μαριος

   Λογια λογια και από τηγανιτα...τιποτα.

 18. avatar V-R

  Κ. Μητσοτάκης:Η ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ...
  και για πες μας βρε κυριάκο, από τον πληθυσμό της ελλάδας πόσοι μένουν έστω και με ένα ευρώ στην τσέπη κάθε τέλος του μήνα??? να σου πω εγώ για να μην κουραζεσε? ούτε οι μισοί... ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ!

  1. avatar mirallas

   v r Ετοιμάσου από τώρα για τις τούμπες που θα κάνει ο Αλέξης....

  2. avatar Χρήστος

   Βάσει του ΤΕΚΕ, οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι 165 δις. Όλα αυτά ανήκουν στους πλουσίους;;; Τότε πρέπει να έχουμε Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και δεν εμφανίζονται στην λίστα Forbes !!!
   Βέβαια, σε αυτές δεν ανήκουν οι δικές σου, διότι είσαι στο εξωτερικό, μαζί με τα λεφτά των [...] κλπ.

   1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

    60% των καταθεσεων ειναι μεχρι 3000 ευρω.... ασε τις μπουρδες Χρηστο...

 19. avatar μαριος

  Γιατι;Υπηρξε ποτε κίνδυνος να βγαλουν την Ελλαδα από το ευρω;Ρε ,αυτοι με την πολύ προπαγανδα της πλακας που κανουν,θα τα πιστεψουν ...αυτά που λενε.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  1. avatar Χρήστος

   Μπορείτε να βρείτε σε torrent το βιβλίο του πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Geithner με τίτλο: Stress Test Reflections on Financial Crises. Εκεί μιλά για τον κίνδυνο που είχε η Ελλάδα να βγει από το Ευρώ το 2012.
   Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά δεν νομίζω πως ο Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ να ανήκει σε μία διεθνή συνωμοσία για να μην βγει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

   1. avatar μαριος

    Χρηστος,το μονο που εχω στη ζωη μου είναι ένα σαραβαλο αυτοκινητακι και μια μικρη συνταξη ισα ισα για φαϊ και δεν φτανει.Αν με ρωτήσεις ,δεν με νοιαζει αν θα εχω ευρω ή δραχμή στη τσεπη.Ουτε είμαι κατά του ευρω.Το θεμα είναι να εχω χρηματα στη τσεπη να βγαζω το μηνα.Παντως θυμαμαι παντα ειχα κατι δραχμούλες,τωρα από ευρω αστα,ουτε για πλακα.Γι αυτό λοιπον οσους παιζουν πολιτικη εκμεταλλευομενοι το νομισμα,τους εχω ...χαιρετημένους για να μη το γραψω ευθεως και μεινω ...ανεξεταστεος από το ΝΒ.

  2. avatar KRFKLS

   ξεστραβώσου και κοίτα τη έγινε και στη Κύπρο

   1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

    τι ακριβως εγινε στη κυπρο? τα πηραν απο τους πλουσιους αυτο εγινε. Κουρεψαν τις μεγαλες καταθεσεις.... εδω τι εγινε? τα πηραν απο τους φτωχους και τη μεσαια ταξη. Κατηργησαν τα αφορολογητα, τσακισαν τη μικροιδιοκτησια με απεχθεστατα χαρατσια , πηγαν την ανεργια στο 30%... μακαρι να ειχε γινει εδω κατι αντιστοιχο με αυτο που εγινε στη Κυπρο. Ομως τα προβληματα των δυο χωρων ηταν διαφορετικης φυσης , επισης η Κυπρος ηταν μικρη οικονομια (μεγεθος μιας μετριας ευρωπαικης πολης) και οτι και να γινοταν εκει δε θα ειχε επιπτωσεις στην υπολοιπη ευρωπη. Οποτε συγκριση κυπρου και ελλαδος δε μπορει να γινει. Μπορει να γινει ομως συγκριση Ισλανδιας και Κυπρου... εκει παμε σε αλλα συμπερασματα

    1. avatar μαριος

     Αγαπητε @ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης.Ας διαβασουν καποιοι μερικες από τις δηλωσεις του Προεδρου της Ισλανδιας Ολ.Γκριμσον.
     « Δεν γίνεται οι τράπεζες όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό.Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες. Αυτά θα τα κάναμε ακόμη και εάν ήμασταν μέλος της ευρωζώνης. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν.Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη.Στηριξαμε το συστημα Προνοιας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.Ο λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις γερμανικες συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης.Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι διδάχθηκαν πολλά από την ισλανδική εμπειρία».
     Εδώ και δυο χρονια ,εχουν ξαποστειλει την τροϊκα.
     Τωρα ο Κυριακος με ένα χρεος που ηταν 117 % και μαζι με τους κολητούς του *αφου μας εστιψαν για να τα χαρισουν στους τραπεζιτες και στα κοληταρια τους*,το πηγαν στο 185 % του ΑΕΠ και βγαινει και μας λεει μπλαμπλαουμπλες.Ασε ρε φιλε.Νεοδημοκράτης ημουνα και τους ..κατασιχαθηκα.Αυτοι ουτε για τους δεξιους ,ουτε για τους αριστερούς ,ουτε για τους κεντρώους,ουτε για οποιονδηποτε Ελληνα δουλευουν.Για τη καρεκλαρα και την τσεπαρα τους μονο νοιαζονται και η επανεκλογη τους πλεον,καθισταται ακρως επικινδυνη για την κυριαρχια,τη χωρα και το λαο.

   2. avatar μαριος

    Ξεστραβωσου και κοιτα την κοιλια σου κι ας την Κυπρο.

    1. avatar μαριος

     Και ένα ακομα.
     Και ποιος ειπε ότι οι επικρατησαντες πολιτικοι της Κυπρου διαπραγματευτηκαν με γνωμονα το συμφέρον του κυπριακου λαου;Αποδεχθηκαν αδιαμαρτύρητα το μεγαλο κουρεμα των καταθέσεων που εθιξε κατά κυριο βεβαίως λογο τους μεγαλοκαταθετες Ρωσους ως επισης και καποια πιρανχας που ειχαν βρει καταφυγιο ευκολου κερδους και ξεπλυματος στυλ Λουξεμβούργου και Ελβετιας ,αλλα συγχρόνως έσφαξαν και τις καταθεσεις του απλου εργαζομενου λαου της Κυπρου,με ανταλλαγμα την στηριξη τους στην εξουσια από τα γνωστα σε μας ευρωπαϊκα κεντρα ,που εως τωρα στηριξαν και στηριζουν τους δικους μας ...σωτηρες.Και μην πει κανεις ότι η Κυπρος λογω της γεωστρατηγικης θεσης της σε συνδυασμο με τον ορυκτο της πλουτο ,ηταν υποχρεωμενη να δεχθεί τις εξωθεν εντολες εναντι ανταλλαγματων.Υπηρξαν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ όπως ο Τασσος Παπαδόπουλος που απερριψε το σχεδιο Αναν ,όπως και αλλοι πολλοι που αρνηθηκαν και την διχοτομηση της Κυπρου και την παραδοση της Ανεξαρτησιας της.Το προσφατο υπουλο σχεδιο που εξυφανθη εις βαρος της Κυπρου,δεν αποτελει αλλοθι στα χειλη καποιων που να δικαιολογει το προφατο υπουλο σχεδιο που εξυφαίνεται εις βαρος της Ελλαδας ,προκειμενου καποια διεθνη οικονομικα πιρανχας να αποκομισουν εμπειρια για το πως θα καθιστουν ευκολη λεια τα κρατη και τους λαους με θυματα όπως το πειραματοζωο ΕΛΛΑΔΑ.
     .....Ευχαριστω το NEWSBEAST για την υπομονη να διαβαζει μακροσκελή σχολια ,δινοντας μας τη δυνατοτητα να αποτυπώνουμε τις οποιες αποψεις μας,σωστες ή λαθος και σας ευχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

  3. avatar Prof Manolis

   Προπαγάνδα, έτσι? μάλλον κάθε ΜΜΕ του εξωτερικού σε αυτή την προπαγάνδα προσβλέπει..άνοιξε τα μάτια σου και δες τι γίνεται σε πλανήτη και Ευρώπη και μετά να αντιληφθείς ότι τις μαγκιές τις πουλάμε σε κανά ταρίφα στο δρόμο, όχι με το ευρώ. Ελπίζω ο τσιπ ράκος να το καταλάβει νωρίς για το καλο όλων μας.

   1. avatar μαριος

    Τι γινεται σε...πλανητη;Στο ηλιακο μας συστημα ή σε άλλο ...Γαλαξια;Συγγνωμη κι ολας αλλά για να ξερω που να ψαξω.ΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΥΓ:Παρακαλω οι πληροφοριες σου να είναι πιο ...συγκεκριμένες ,προκειμενου να μην ταλαιπωρεις τους αναγνωστες για την διασταυρωση των ...σημαντικών πηγων ενημερωσης σου.

   2. avatar μαριος

    Δηλωση Μερκελ «αν η Ελλαδα εφευγε από το ευρω η Ευρωπη θα διαλυοταν».
    Γι αυτό ανοιξε τα ματια σου και μη βλέπεις πολύ ...Πρετεντερη.Κι για τον άλλο τον καραφλοκορακα ,μη συγκρινεις την Κυπρο που είναι διαφορετικου μεγέθους και οποιαδηποτε εξελιξη δεν θα επηρεαζε την Γερμανια.Ξεστραβωσου λοιπον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει