Παραγωγική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένος να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου μόλις καταλαγιάσουν τα μέτωπα των πυρκαγιών θα καταθέσει δέσμη μέτρων και προτάσεων καταδεικνύοντας παράλληλα τα σοβαρά κυβερνητικά λάθη που σύμφωνα με το κόμμα διαπράχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία, παρά το γεγονός ότι αναμένονταν οι παρούσες καιρικές συνθήκες που ευνοούσαν τα πύρινα μέτωπα.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του όπου ενημερώνεται από τους αρμόδιους φορείς και συσκέπτεται με τους συνεργάτες του για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και σπεύδει όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Κρυονέρι και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους αρμόδιους φορείς δηλώνοντας πως «είναι μια δύσκολη στιγμή», ευχαριστώντας παράλληλα «τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή». «Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή», όπως είπε.