Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις της Ε.Ε. Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε μια περίοδο που το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των αγορών αλλά και του Διεθνή Τύπου.

Ο Μοσκοβισί πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Περιθώρια αισιοδοξίας όμως δεν υπάρχουν. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ‘Πρώτο Θέμα”, ο κ. Μοσκοβισί ήταν κάθετος. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της. Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη – ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις αρχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει εντατικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

«Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. Η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν σταθερή, αλλά εποικοδομητική. Ανοιχτή αλλά αποφασιστική. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο τόσο των αγορών όσο και του διεθνούς Τύπου. Οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι απώλειες που υπέστη το χρηματιστήριο ήταν βαριές, ενώ οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία των συναλλαγών μέχρι και την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, με το αποτέλεσμα να είναι καθοριστικό για την περαιτέρω πορεία.