Οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε αντιστροφή της τάσης διεύρυνσης της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το «Πρώτο Θέμα».

Έτσι, η ΝΔ για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες εμφανίζεται να κλείνει την «ψαλίδα», καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης που τη χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, ωστόσο, διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα της τάξης του 3,6% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει το 27,6% έναντι 24% της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9%.

Αναφορικά με την προεδρική εκλογή, το 58% των ερωτηθέντων, απαντά πως ο πρωθυπουργός ορθώς έπραξε και την επίσπευσε, ενώ το 54% ζητάει, εκλογή να γίνει από την παρούσα Βουλή.

Ως προς τους δανειστές, το 36% εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη για το θέμα αυτό στον Αλέξη Τσίπρα, αγγίζουν το 22%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, με τη συμμετοχή του Ποταμιού αντί της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσεγγίσει με αξιώσεις την αυτοδυναμία.