Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζήτησαν για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές – πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις».

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στη βαρύτητα του νομοσχεδίου το οποίο ρυθμίζει ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων και ταυτόχρονα εναρμονίζει τη χώρα μας με τη συνολική δέσμευση των χωρών της Ευρώπης για πιο ενεργές οικολογικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα και εστίασε στις σημαντικές ενεργειακές ρυθμίσεις σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος. Τέλος, τόνισε πως η περιβαλλοντική συνείδηση και ο δείκτης ευαισθησίας των πολιτών αποτελούν τη βάση για όλο και πιο ενεργές περιβαλλοντικές πολιτικές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.