Εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» ο κ. Χαρδούβελης έκανε πολλές πολιτικές αναφορές και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων μηνών.

Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην πολιτική σταθερότητα και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υποστήριξε ότι μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εκτοξευθεί η ελληνική οικονομία, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υποστήριξε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, καθώς έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και γίνεται προσπάθεια να κλείσουν και τα υπόλοιπα. «Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

Για τις μεταρρυθμίσεις – και τις απαιτήσεις της τρόικας- είπε ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές παρεμβάσεις έχουν γίνει και βρισκόμαστε πλέον στην «ουρά» της πραγματοποίησής τους. «Η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς», τόνισε.

Το εφετινό συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έχει ως θέμα «Η ελληνική οικονομία σε σημείο καμπής – Διαμορφώνοντας μία εθνική ατζέντα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Σε αυτό διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξετάζουν ζητήματα που σχετίζονται με το τέλος του μνημονίου και την επόμενη «ημέρα», το ελληνικό χρέος, την μεταρρύθμιση του τραπεζικού και χρηματοδοτικού πλαισίου, την θέση της Ελλάδος στο παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την διακυβέρνηση στο Δημόσιο, τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην παραγωγικότητα, την ψηφιακή οικονομία, αλλά και τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.