Μετά τον Ιορδάνη Τζαμτζή ο οποίος δήλωσε πως η Βουλή πιθανότατα θα καταψηφίσει ενδεχόμενα νέα μέτρα, σε παρεμφερή δήλωση προχώρησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm, ξεκαθάρισε πως θα καταψηφίσει ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «εθνική απώλεια», όπως είπε.

Δήλωσε επίσης, πως πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο και η χώρα να διεκδικήσει ώστε να μην φτωχοποιηθεί πλήρως, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέτει «κόκκινες γραμμές». «Η τρόικα θέλει μια Ελλάδα που να μοιάζει με τη Βουλγαρία και γενικά τα Βαλκάνια», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κρεμαστινός απέστειλε την Κυριακή, επιστολή στον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας του επεσήμαινε τους κινδύνους κατάρρευσης του τουρισμού, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ και συγκεκριμένα σημείωνε:

«Εάν η οικονομία των νησιών που, όπως γνωρίζετε, ζουν κυρίως από τον τουρισμό καταρρεύσει πλήρως είναι ευνόητο ότι οι πληθυσμοί τους θα αναζητήσουν διέξοδο στη μετανάστευση με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή αλλοίωσή τους.

Βασικός λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση της οικονομίας τους είναι η αύξηση του ΦΠΑ και αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τα νησιά εκείνα που βρίσκονται κοντά στα παράλια της φίλης γείτονος χώρας. Είναι ευνόητο ότι οι τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν με τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται καθημερινά τις περιοχές αυτές, θα αγοράζουν αποκλειστικά εκεί όπου τα ίδια προϊόντα θα πωλούνται φθηνότερα. Το ίδιο θα συμβεί με τα ξενοδοχεία, όταν υποχρεωθούν να προσφέρουν μη ανταγωνιστικές τιμές στα πρακτορεία, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Δεδομένων των ανωτέρω, προτείνω –εάν είναι αναγκαίο- τα ισοδύναμα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν να στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις εκτός του ΦΠΑ».