Στις έξι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά ως προς τον τρόπο που χειρίστηκε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και από το αποτέλεσμά της θα μάθουμε εάν θα παραπεμφθεί ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως είπε ο προεδρεύων της ειδικής συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης, θα προηγηθούν τέσσερις κύκλοι ομιλητών και συνολικά θα λάβουν τον λόγο 31 βουλευτές, με τον κ. Παππά να έχει δικαίωμα να παρέμβει μετά τον πρώτο κύκλο, μιλώντας έως και 30 λεπτά της ώρας.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας θα βρίσκονται κάθε φορά το πολύ 120 βουλευτές λόγω της πανδημίας, οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: 63 από τη Νέα Δημοκρατία, 34 από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, 9 από το Κίνημα Αλλαγής, 6 από το ΚΚΕ, 4 από την Ελληνική Λύση και 4 από το ΜέΡΑ25.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, που έχει και την πλειοψηφία, προτείνει την παραπομπή του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο μόνο για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπέρ της παραπομπής του κ. Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να ψηφίσουν 180 βουλευτές οι οποίοι θα προέρχονται από το κυβερνών κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής.