Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece και αποτελεί μια σύμπραξη της Fraport Γερμανίας με τον Όμιλο Κοπελούζου «άλλαξαν κυριολεκτικά όψη και παραδόθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα», παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της ομιλίας του για την κύρωση της συμφωνίας του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται στη χώρα ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ με έργα τελματωμένα τα οποία επιτέλους κινούνται αλλά και με την έναρξη κατασκευής και το σχεδιασμό πολλών νέων.

Θυμίζω τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που άλλαξαν όψη κυριολεκτικά, παραδόθηκαν μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, παρά τα εμπόδια της πανδημίας και τη δρομολόγηση του νέου αερολιμένα στο Καστέλλι στο Ηράκλειο. Πρόσθεσε δε, πως «όσον αφορά τις υποδομές στις συγκοινωνίες θα αναφέρω μόνο την οριστικοποίηση της σύμβασης για τη γραμμή μετρό 4 της Αθήνας, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στη χώρα, συνδέοντας πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας με το υπόλοιπο δίκτυο, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και για το μετρό της Θεσσαλονίκης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.