Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί καθώς και την γενικότερη κατάσταση στον χώρο του φαρμάκου, ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που τους δέχθηκε το μεσημέρι .

Οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης ανέφεραν στον κ. Παπούλια ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις φαρμάκων, καθώς και πολύ μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση του κόσμου στο φάρμακο, γιατί έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι συμμετοχές και ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει πλέον ούτε τις συμμετοχές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς έθεσε το ερώτημα γιατί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ακμάζει και ταυτόχρονα πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κρίση φαρμάκου και οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών απάντησαν ότι δεν έχει προστατευθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και κατ’ επέκταση δεν ενισχύεται η ανάπτυξη, καθώς το φάρμακο είναι το καλύτερο προϊόν που παράγεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

«Και θα σας πω και κάτι ακόμα: δεν είναι δυνατόν το ελληνικό φάρμακο να εξάγεται κατά 70% και να παραμένει στην Ελλάδα μόνο το 30%. Δηλαδή, να προτιμούν οι Έλληνες μόνο 30% του ελληνικού φαρμάκου και το υπόλοιπο να εξάγεται», είπε ο κ. Λουράντος.