«Αν δεν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, δεν γυρίζουμε τη σελίδα και μένουμε εκτός αγορών χωρίς χρηματοδότηση» προειδοποίησε την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας πάντως την πεποίθησή του ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

«Έχουμε πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογής χώρα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος μας είναι να πείσουμε την τρόικα, έχουμε μείνει πίσω στο σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ σε αυτό, φταίει και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε στον Σκάι ο βουλευτής της ΝΔ.

Επισήμανε δε, ότι «η επίκληση του δημοσιονομικού κενού από την τριμερή είναι εξωφρενική, εκτός πραγματικότητας και λανθασμένη, αλλά από την άλλη, πρέπει να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη αλ Σάλεχ δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης «κάθε τρεις και λίγο βγαίνει και σηκώνει τους τόνους, ωφελεί το τωρινό του κόμμα και με αυτά που λέει είναι εκπρόσωπος της τρόικας».

«Δεν είναι το ζήτημά μας η επιθεώρηση της τρόικας, είναι η συμφωνία για τη νέα εποχή και είναι ένα πακέτο», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι από το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται αποδεκτή η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.