Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Παιδική κακοποίηση – Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο ρόλος των γονέων και εκπαιδευτικών στην πρόληψη του φαινομένου», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει δρομολογήσει αρκετές εκδηλώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου. 

Στην ημερίδα μίλησε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, για την αξία της ενημέρωσης και τη σημασία της εφαρμογής των κανόνων αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από  απλοποιημένους κανόνες, όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου». 

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ένταξης των εργαλείων της καμπάνιας στη σχολική κοινότητα. Είναι γεγονός, ότι η καμπάνια έχει περάσει μέσα από το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί πιλοτικά να διδαχτεί στα νηπιαγωγεία, τη πρώτη, τη δευτέρα, την τρίτη και την τετάρτη τάξη του δημοτικού, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, το πρόγραμμα θα επεκταθεί. 

Δείτε την εκδήλωση στο παρακάτω link: 

facebook.com