Νέες ανακατατάξεις στη σύνθεση των μελών του Κοινοβουλίου καθώς μετά την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου να δοθεί η έδρα της Νέας Δημοκρατίας από την Μαριλένα Σούκουλη στον Κώστα Κόλλια, αντίστοιχη αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον νομό Ημαθίας.

Ειδικότερα, η μέχρι σήμερα βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου θα αντικατασταθεί από τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελο Τόλκα, που είχε κάνει την προσφυγή.

Η απόφαση όπως ήταν φυσικό δυσαρέστησε την κ. Καρασαρλίδου, που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση».

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις…

Posted by Φρόσω Καρασαρλίδου on Monday, June 28, 2021

Θυμίζουμε πάντως πως όταν ο κ. Τόλκας είχε καταθέσει αίτημα στο Εκλογοδικείο κατά της βουλευτού, είχαν προκληθεί εντάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας είχε χαρακτηρίσει τότε τον Άγγελο Τόλκα «πολιτευτή προηγούμενης περιόδου» και «προσβολή για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως έγραφε τότε, «ο Τόλκας δεν εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αριστεράς και άλλο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μας προσβάλει και διασύρει την ιστορία της αριστεράς. Ο λαός του νομού Ημαθίας οφείλει να μάθει και να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι. Φρόσω καλή δύναμη και έχεις την απεριόριστη στήριξή μας απέναντι στον ανέντιμο τρόπο, αυτό του πολιτευτή της προηγούμενης περιόδου».