Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή της νέας Εθνικής Στρατηγικής Ένταξης των προσφύγων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνεργασία των δύο πλευρών θα αφορά σε τομείς, όπως η απασχόληση στη γεωργία και τη μεταποίηση, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και η υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών κατά την ενηλικίωσή τους και γυναικών για την πρόληψη κάθε μορφής βίας.

Επίσης, έμφαση θα δοθεί σε ζητήματα στέγασης, παροχής δεξιοτήτων, γλωσσομάθειας, εξοικείωσης με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και στην ενίσχυση του αθλητισμού.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, και ο επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο. Επίσης, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.