Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον εμβολιασμό των εποχικά εργαζόμενων στις τουριστικές περιοχές καταγγέλλουν οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ μέσω ερωτήσεις που κατέθεσαν για το θέμα στη Βουλή.

Τα 39 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν την ερώτηση επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι εποχικά εργαζόμενοι ανήκουν στις κατηγορίες του πληθυσμού που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, είτε δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν επειδή η ηλικιακή τους ομάδα δεν έχει ακόμα πρόσβαση στον μαζικό εμβολιασμό, είτε έχουν εμβολιαστεί μόνο με την α’ δόση, καθώς ο εμβολιασμός τους έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι η ανάγκη εμβολιασμού της πλειονότητας των εποχικά εργαζόμενων να προκύψει στον τόπο εργασίας τους, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η β’ δόση των περισσότερων διαθέσιμων εμβολίων για την προστασία απέναντι στον Covid-19 είναι προγραμματισμένη σε διάστημα από 20 ημέρες έως και 2 μήνες από τη λήψη της α’ δόσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εποχικά εργαζόμενων που ήδη έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς, όταν αναζήτησαν εμβολιαστικό κέντρο για να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη β’ δόση του εμβολιασμού τους, ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και ότι θα πρέπει να μεταβούν σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα μακριά από τον τόπο εργασίας τους για να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν με έξοδα μετακίνησης από και προς τα κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα, με έξοδα πιθανής διανυκτέρευσης, αλλά και με απώλεια ημερομισθίων, καθώς θα αναγκαστούν να απουσιάσουν από την εργασία τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: Γιατί εδώ και ένα μήνα από την έναρξης της θερινής τουριστικής σεζόν δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα και πρόβλεψη για τη δυνατότητα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό-επισιτισμό και των επαγγελματιών κοντά στον τόπο εργασίας τους;

Προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εποχικά εργαζόμενους και επαγγελματίες του τουρισμού-επισιτισμού να πραγματοποιήσουν τη β’ δόση ή και το σύνολο του αναγκαίου για την προστασία της υγείας εμβολιασμού τους κοντά στον τόπο εργασίας τους;

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.