Το δρόμο για το αρχείο πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε για την πολυσυζητημένη υπόθεση του ενδεχόμενου χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Μετά από έρευνα που κράτησε περίπου ένα μήνα και πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων, κυρίως πολιτικών προσώπων, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της εισαγγελίας εφετών Γεωργίας Τσατάνη κατέληξε στο συμπέρασμα πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Μεταξύ των προσώπων που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο διευθυντής της κυριακάτικης Kontra News Αιμίλιος Λιάτσος.

Επίσης το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος καθώς σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στο γάμο της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη έγιναν οι συζητήσεις για τη δημιουργία «κουμπαρά» με στόχο τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες βουλευτών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, κανένας από τους μάρτυρες δεν έδωσε κάποιο στοιχείο ικανό να οδηγήσει την έρευνα ένα βήμα πιο πέρα ώστε να προκύψει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.