Επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου με επιστολή που απέστειλε αμέσως μετά την εκλογή της.

«Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο κρατών μας αλλά και της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασούλας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην υψηλή σας αποστολή.

Οι ισχυροί αδελφικοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν τις χώρες μας, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην άριστη συνεργασία μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Οι κοινές μας αξίες και αρχές αποτελούν τη στέρεη βάση πάνω στις οποίες συνεργαζόμαστε και είμαι βέβαιος, κυρία Πρόεδρε, ότι από τη θέση σας θα ενισχύσετε έτι περαιτέρω τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και της Βουλής των Ελλήνων και θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην εδραίωση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο κρατών μας αλλά και της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.