«Πρασινίζει» από σήμερα το Κίνημα Αλλαγής που αποφάσισε να πάρει μια σειρά από οικολογικές πρωτοβουλίες, υπό την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Γενικώς το κίνημα έχει αποφασίσει να μιμηθεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, που επιχειρούν να εκφράσουν τα οικολογικά κινήματα στη χώρα τους.

Έτσι, σήμερα Δευτέρα στις 19:00 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Μουστοξύδη και Βαλτινών στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να καθαριστεί ο παρακείμενος χώρος πρασίνου από τα σκουπίδια.

Αύριο Τρίτη, πάλι στις επτά το απόγευμα προγραμματίζεται ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες Κλιματικής και Κοινωνικής Καινοτομίας». Τη σχετική συζήτηση θα ανοίξει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος, ενώ συντονιστείς θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Χάρης Δούκας. Το λόγο θα πάρουν ο Γιώργος Στάμτσης (παραγωγός ΑΠΕ και ακτινιδίων), η Αλίς Κοροβέση (γενική διευθύντρια της ΙΝΖΕΒ, ο Φιλώτας Νιάρχος (υπεύθυνος δράσεων We4All), ο Χρήστος Βρεττός (της Ενεργειακή Κοινότητα HYPERION), η Μαρία Παπαθεοδώρου (κλιματική ακτιβίστρια, Fridays for Future Greece) και ο Χρήστος Στεφανάτος (από την EV Loader startup). Παρέμβαση θα κάνει και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, γραμματέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ώρα 12:00, η πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Φώφη Γεννηματά αναμένεται να παρουσιάσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με εισαγωγική της ομιλία το νέο «ακτιβιστικό δίκτυο» που θα έχει ως στόλο την επίλυση στην πράξη προβλημάτων που έχουν οι πολίτες και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Επικεφαλής του εγχειρήματος, όπως αναμένεται, θα είναι η πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.

Την Πέμπτη η πολιτική αρχηγός θα επισκεφθεί το Περιβαλλοντικό μουσείο Φολόης (Δήμος Αρχ. Ολυμπίας) και θα παραχωρήσει συνέντευξη, ενώ στις επτά και μισή το απόγευμα του Σαββάτου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η κ. Γεννηματά θα βρεθεί στον δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας (Πολυχώρος Λιπασμάτων) όπου θα παρουσιάσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής».