Η Kατερίνα Σακελλαρόπουλου συναντήθηκε σήμερα (14/05) με τον γενικό γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, Sergei Gavrilov. Οι δύο τους ευχαρίστησαν την πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαχρονική στήριξη του θεσμού εκ μέρους της Πολιτείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημέρωσαν, επίσης, την κ. Σακελλαροπούλου για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, τον προσεχή Ιούλιο στην Κρήτη, για τις δράσεις τους, οι οποίες αφορούν την ανάδειξη του ρόλου της Ορθοδοξίας, καθώς και για τις πρωτοβουλίες τους για αρμονική διαθρησκειακή συνύπαρξη.

Συλληπητήρια για το τραγικό δυστύχημα κοντά στη λίμνη Ματζιόρε

Tα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και τον ιταλικό λαό, εξέφρασε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για το τραγικό δυστύχημα με καμπίνα τελεφερίκ, κοντά στη λίμνη Ματζιόρε, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας, είναι με τις οικογένειες των θυμάτων», τονίζει η κ. Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο Twitter.