«Δυστυχώς, δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον υπουργό για τα όσα είπε προς εμένα και αναρωτιέμαι αν θα έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις και για έναν άνδρα» αναρωτιέται η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα θλιβερά τα όσα άκουσε από τον υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε η ίδια στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων χωρισμένων γονέων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσιάρας είχε τονίζει πως οι θέσεις που εξέφρασε η κ. Γιαννάκου, αλλά και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που επίσης καταψήφισε το νομοσχέδιο, «προέρχονται από προσωπικά βιώματα» και ξεκαθάρισε ότι «η νομοθέτηση δεν γίνεται με προσωπικά βιώματα και πρέπει να το καταλάβουνε».

Η κ. Γιαννάκου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του συναδέλφου της Γιάννη Λοβέρδου, επίσης από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος είπε ότι ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός. Η βουλευτής επεσήμανε ότι εξεπλάγην καθώς τον γνωρίζει και είχε θετική άποψη για το πρόσωπό του, ενώ ζήτησε να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις καθώς «κάπου ξέφυγε το πράγμα».