«Η κυβέρνηση είναι ανοικτή να ακούσει τους βουλευτές, είναι θετικό να γίνονται συζητήσεις και να υπάρχουν διορθώσεις» είπε για την συνεπιμέλεια η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόκειται για ένα ειδικό ζήτημα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή, πρόσθεσε.

«Όλα αξιολογούνται και εξετάζονται. Η ΕΜΑΚ ήταν το πρώτο βήμα»

«Όλα αξιοποιούνται και εξετάζονται» επισήμανε η κυβερνητικη εκπροσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έκανε πρεμιέρα με τους εργαζόμενους της ΕΜΑΚ και εξήγησε: «Είναι μια απόφαση που αφορά μια κρίσιμη δομή του κράτους για την ασφάλεια. Θα γίνει η συζήτηση και για τους υγειονομικούς αλλά από το Σεπτέμβριο».

Παράλληλα η κυβερνητικη εκπροσωπος έκανε εκ νέου έκκληση για την τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας απέναντι στον κορονοϊό σημειώνοντας:

«Από αύριο, με την επαναλειτουργία -κάτω από συγκεκριμένους κανόνες- των θερινών κινηματογράφων γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας που μας στέρησε η υγειονομική καταιγίδα. Ελευθερία, όμως, -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία. Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκών, την τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ».

Και συνέχισε: «Απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε».