Την αισιοδοξία του για την πορεία που θα καταγράψει ο τουρισμός τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, και κατά συνέπεια και η οικονομική πορεία της χώρας, αναμένεται να εκφράσει σήμερα αργά το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στις 20:00 στα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης της εταιρείας Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου, που θα γίνουν στον αερολιμένα «Μακεδονία» της συμπρωτεύουσας, ο οποίος αποκτά έναν υπερσύγχρονο τερματικό σταθμό, απόρροια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του συνολικού επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Οι τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας πέρυσι έφθασαν στο 25% σε σχέση με αυτές του 2019 λόγω της πανδημίας, ωστόσο φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν το 50% καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες ξεκίνησαν και πάλι να ταξιδεύουν. Το ποσοστό μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, όσο προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι στην Ελλάδα θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid – 19 σε όλα τα επίπεδα, από τη στιγμή που θα έρθει ο επισκέπτης στην Ελλάδα μέχρι που θα φύγει και πάλι, οπότε κατά συνέπεια η χώρα μας είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό όσον αφορά την ασφάλεια» δήλωσε άλλωστε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και χθες, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Ήδη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το γεγονός ότι «φέτος έχουμε περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από τις ΗΠΑ από ποτέ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι Αμερικανοί πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αντίστοιχα θετικά μηνύματα έρχονται επίσης από τη Γερμανία και περιμένουμε πότε θα μπει η χώρα μας στην «πράσινη» λίστα και από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί εάν όχι τέλος του τρέχοντος μηνός, εντός του Ιουνίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.