Το υπουργείο Υγείας με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση του κορονοϊού, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, απάντησε με ανακοίνωσή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση: «επέμεινε λανθασμένα μόνο στο εμβόλιο και όχι στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα»

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει για αυτή την τοποθέτηση: «Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19.

Μετά το “εμπόριο ελπίδας” με ένα “εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί”, τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το “ξεστοκάρισμα” των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».