«Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να περπατά έξω χωρίς φόβο», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφερόμενος στην υπόθεση με τον 22χρονο στη Νέα Σμύρνη που κυνήγησε νεαρή γυναίκα έχοντας εκτεθειμένο σε κοινή θέα το μόριό του.

Όπως τονίζει ο κ. Χρηστίδης, οι γυναίκες για δεκαετίες μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι πρέπει να προσέχουν παντού και πάντα, και προσθέτει ότι το κίνημα #metoo έχει αξία μέχρι κάθε γυναίκα να μπορεί να περπατά στο δρόμο χωρίς φόβο.

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Χρηστίδη έχει ως εξής:

«Για τη Δανάη και την κάθε Δανάη. Ο φόβος δεν έχει πάντα τρομακτικό πρόσωπο . Οι γυναίκες, για δεκαετίες, μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι πρέπει να προσέχουν παντού και πάντα. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο είναι για κάθε γυναίκα όλο αυτό; Το #MeToo έχει αξία και θα έχει αξία μέχρι κάθε γυναίκα να περπατάει βράδυ στο δρόμο ακριβώς όπως κι ένας άντρας. Όπως ένας άντρας δεν ανησυχεί και δεν γυρνάει καν να κοιτάξει ποια περπατάει πίσω του, έτσι και κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να περπατάει χωρίς φόβο».

Για τη Δανάη και την κάθε Δανάη. Ο φοβος δεν έχει πάντα τρομακτικό πρόσωπο . Οι γυναίκες, για δεκαετίες, μεγαλώνουν…

Posted by Παύλος Χρηστίδης on Thursday, May 6, 2021