Την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει νέα κριτήρια για την χορήγηση ιθαγένειας, ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι «μετά την ψήφιση του ήδη κατάπτυστου νόμου για την πολιτογράφηση του κ. Θεοδωρικάκου, που θεσμοθετούσε τον απόλυτο παραλογισμό και την τεράστια δυσκολία να πολιτογραφηθεί κάποιος ως Έλληνας πολίτης, έρχεται τώρα ο κ. Βορίδης να αποτελειώσει κάθε τέτοια δυνατότητα».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «μια άθλια Υπουργική Απόφαση που θα ζήλευε κάθε ακροδεξιό και μισανθρωπικό καθεστώς», καθώς «θεσπίζονται ακόμα και εισοδηματικά -ταξικά δηλαδή- κριτήρια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «αποδεικνύεται λοιπόν για μια ακόμα φορά ότι το πρόβλημα τους δεν είναι αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, αλλά αν είναι πλούσιος ή φτωχός, διότι ο κάτοχος 250.000 ευρώ αγοράζει την golden visa του ετέρου ακροδεξιού υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Γεωργιάδη στο λεπτό, χωρίς καμία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία με αυστηρά κριτήρια!».