Ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα θα επιχειρήσει να φέρει εις πέρας αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Με αφορμή τις νέες εργασιακές διατάξεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή και με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί κάθετα, θα έχει τηλεδιάσκεψη με… 500 συνδικαλιστές! Μάλιστα για την προσέγγισή τους δραστηριοποιήθηκε έντονα τις προηγούμενες ημέρες η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Προερχόμενη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζοντας καλά το συνδικαλιστικό κίνημα, κινητοποίησε τις επαφές της προκειμένου να συγκεντρωθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στην αυριανή τηλεδιάσκεψη. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί σε μια οθόνη, αλλά όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, αυτό έχει προβλεφθεί ήδη και μένει να το δούμε στην πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετέχει επίσης στην απεργία της 6ης Μαΐου ενώ σε δεύτερο χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα τις ημέρες που θα ψηφίζεται το επίμαχο εργασιακό νομοσχέδιο, ετοιμάζει και εκδήλωση που θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το θέμα.