Διευρυμένη σύσκεψη με τον οικονομικό επιτελείο έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης του lockdown και της επιστροφής σε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει επισημάνει ότι θα στηρίξει τις πληττόμενες οικονομικά ομάδες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει εντός της ημέρας σε προαναγγελία για φοροελαφρύνσεις.

Παράλληλα, αύριο το απόγευμα στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τα μέτρα για τη λειτουργία της εστίασης.

Μπλόκα παντού για επίδοξους εκδρομείς

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει τα μέτρα τις προσεχείς ημέρες, καθώς θα στηθούν μπλόκα που θα ελέγχουν πιθανούς «επίδοξους εκδρομείς». Επισημαίνεται ότι όσοι επιχειρήσουν με πλαστά πιστοποιητικά- ψευδείς δηλώσεις να κάνουν «Πάσχα στο χωριό», όπως για παράδειγμα ραντεβού με γιατρό στην επαρχία, θα υποστούν τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν.